ALV, opening politieke seizoen en andere zaken

2 oktober 2020

Lodewijk Asscher: trots op nuchtere Groningse aanpak.
Lodewijk Asscher zegt in een videoboodschap aan de PvdA-leden in Groningen dat hij trots is op de nuchtere Groningse aanpak: gewoon doen. Er komt een belangrijk politiek jaar waarin belangrijke zaken als de campagne voor de Kamerverkiezingen, oplossing van de aardbevingsproblematiek en aanpak van de economie op de agenda staan. Daarbij is een sterke en strijdbare PvdA onontbeerlijk. En hopelijk kunnen we elkaar straks weer ‘gewoon’ zien en spreken.

Uit de gemeenteraad
Het politieke debat in de gemeenteraad is al weer volop aan de gang. Een heet hangijzer is de invoering van Diftar, met name een wens van Groen Links. Over de doelstelling van Diftar, n.l. het terugdringen van de hoeveelheid afval, zijn veel partijen het wel eens. Alleen over de weg daarnaartoe, moet het met beprijzen van gewicht of hoeveelheid (frequentie van ophalen), niet. De PvdA vindt Diftar niet het geëigende middel omdat het met name de grotere gezinnen met relatief laag inkomen en minder scheidingsmogelijkheden extra geld gaat kosten.
Het college slaagt erin om de begroting voor 2021 redelijk op orde krijgen zonder dat dat ten koste gaat van de uitvoering van belangrijke plannen in de stad. Details komen over een paar weken naar buiten.

Kennisnetwerk
Het initiatief van het bestuur om tot een kennisnetwerk te komen, heeft vanwege de coronacrisis een tijdje op verdere uitwerking moeten wachten. Geïnteresseerde partijgenoten zijn inmiddels bij elkaar geweest. Dat heeft geleid tot een aantal onderwerpen en thema’s waarmee (werk)groepjes aan de slag gaan. Accent ligt meer op projecten en thema’s met een kop en een staart.

Jubilarissen
En tenslotte is een aantal leden in het zonnetje gezet. Zij ontvingen uit handen van wethouders Carine Bloemhoff en Roeland van der Schaaf de ‘Willem Dreespenning’ vanwege hun langdurig lidmaatschap van de partij: 65 jaar!

Waar ben je naar op zoek?