Bescherm studenten. Zorg voor een betrouwbaar platform met woningen

Door Maarten van der Laan op 16 september 2021

Er moet een betrouwbaar platform komen van de gemeente Groningen waar studenten gratis kunnen reageren op woningen. Met dat voorstel willen de PvdA en Student & Stad het woningaanbod in Groningen overzichtelijker maken voor jongeren en hen tegelijkertijd beschermen tegen oplichting en onnodige kosten.

Kamertekort
Met de komst van een recordaantal nieuwe (internationale) studenten is het tekort aan kamers in Groningen groter dan ooit. Afgelopen week demonstreerde studenten daarom terecht tegen het kamertekort in de stad. Meer bijbouwen is en huisjesmelkers aanpakken is hard nodig, maar het woningaanbod moet ook overzichtelijker worden vinden de raadsfracties van de PvdA en Student & Stad.

Betaalde woningplatforms
Op dit moment staat het huidige woningaanbod verspreid over veel verschillende woningplatforms. “Er zijn op dit moment 13 betaalde platforms waar je kunt reageren op een woning. Dat maakt het voor studenten erg onoverzichtelijk en brengt al snel veel kosten met zich mee” legt PvdA raadslid Maarten van der Laan uit. “Bovendien worden er vaker woningen aangeboden die al verhuurd zijn, of niet eens bestaan. Wij vinden dat je als gemeente huurders tegen dit soort wanpraktijken moet beschermen”.

Woningplatform van de gemeente
Deze woensdag is het voorstel van de PvdA en Student & Stad unaniem aangenomen in de Groningse raad voor een sterk woningplatform van de gemeente Groningen, waarbij inwoners zonder inschrijfkosten op een groot woningaanbod kunnen reageren. Raadslid Steven Bosch van Student & Stad: “Groningen heeft al het woningplatform athomeingroningen.nl, maar deze wordt weinig gebruikt. Ons voorstel is om dit aan te pakken, om te zorgen voor een betrouwbaar platform met een zo compleet mogelijk aanbod. Zo bieden we tegenwicht tegen de huidige commerciële sites en helpen studenten in hun zoektocht naar een fijne woning”.

Maarten van der Laan

Maarten van der Laan

Wijkcontact: – De Hoogte – Indische Buurt – Korrewegbuurt – Gorechtbuurt

Meer over Maarten van der Laan