4 april 2019

Betere treinverbinding Randstad – Groningen is noodzakelijk

De PvdA in de Tweede Kamer zet druk op het kabinet voor een snellere en betere treinverbinding tussen Groningen en de Randstad. PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk vindt dat staatssecretaris Van Veldhoven onvoldoende oog heeft voor Groningen. Terwijl Groningen en Eindhoven beiden een economische motor zijn, is voor Groningen een goede en snelle OV-verbinding nog steeds niet weggelegd.

Gijs van Dijk

Kamerlid Gijs van Dijk wil dat de staatssecretaris aan de slag moet om een snellere treinverbindingen tussen Groningen en de Randstad te realiseren. “Groningers verdienen een goede treinverbinding. Meer en snellere treinen levert voor het gehele noorden en ook de Randstad veel op. Zo kan je zeker zijn van een kortere reistijd en betere verbindingen. Dit kan door meer treinen, die minder vaak stoppen, op het bestaande spoor te laten rijden. Als Groninger ben je hierdoor een halfuur sneller in Den Haag.”

Groninger PvdA-raadslid Rik van Niejenhuis is blij met de aandacht vanuit Den Haag. “Groningen is de 6e gemeente van Nederland met meer dan 230.000 inwoners, gerenommeerde kennisinstituten, de meeste startups van Nederland, na Amsterdam, en verdient dus een betere treinverbinding. De staatssecretaris heeft blijkbaar een blinde vlek voor Groningen. Ik hoop dat de staatssecretaris de enorme mogelijkheden voor Groningen ziet en zorgt voor een betere treinverbinding”.

 

Rik van Niejenhuis

Naast een snellere reis van de Randstad naar Groningen biedt een verbeterde verbinding ook kansen voor betere bereikbaarheid naar Bremen, Hamburg of Kopenhagen. Met deze verbinding kunnen we Groningen een enorme impuls geven in de ontwikkeling naar de rest van Noord-Europa.