27 februari 2015

Dialoog met drie 2e Kamerleden

Drie decentralisaties in dialoog met drie 2e Kamerleden.

Wanneer: Zaterdag 7 maart van 15.30 -17.00 uur
Waar:       Woonzorgcentrum Oosterparkheem – Merelstraat 100 – Groningen

Meld Uw komst s.v.p. via [email protected]

Recent zijn belangrijke wetswijzigingen doorgevoerd. Gemeenten zijn nu verantwoordelijk voor de Participatiewet, de Wet op de Jeugdzorg en de WMO. In de langdurige zorg worden ingrijpende wijzigingen doorgevoerd. Dit alles om Nederland béter, socialer en toekomstbestendiger te maken.
Een immense operatie met grote gevolgen voor de (thuis)zorgaanbieders, (jeugd)hulp-instellingen, Sociale Wijkteams, enz. Is de Gemeente wel de beste opdrachtgever? Hebben ze de kennis wel in huis?
Voor de burgers verandert er iets. Er is minder geld, er wordt meer zelfredzaamheid verwacht. Is dat haalbaar voor de mantelzorger? Is zo’n eigen bijdrage in de Jeugdzorg eigenlijk wel handig? Is de zorg die ik nu krijg straks ook nog beschikbaar? Wil die werkgever eigenlijk wel een Wajonger op de werkvloer?

En die PvdA? Is die nog wel in de buurt?

Drie Tweede Kamerleden komen Zaterdag 7 maart naar Groningen om met u in dialoog te treden over de drie decentralisaties. Graag gaan ze met u in gesprek en laten zich informeren over goede en slechte voorbeelden.

Een ontmoeting met cliëntenraden, professionals in het veld, managers, beleidsmedewerkers, ambtenaren, raadsleden en gewone burgers.

OtwinVanDijkGraceTanamalAgnesWolbert

Otwin van Dijk           Grace Tanamal          Agnes Wolbert
Langdurige zorg        Mantelzorg                 Eerstelijnszorg

Waar moeten deze Kamerleden nog mee aan het werk?

AbMeijerman

 

Uw gastheer Ab Meijerman

 

 

Met dank aan de gastvrijheid van Dignis/Lentis.