11 april 2018

Een leerzame dag

De PvdA Groningen bracht op vrijdag 6 april een bezoek aan Haren. Brenda Harsveld (PvdA Groningen) en Theo Sieling (PvdA Haren) namen de deelnemers mee naar verschillende locaties.

 

De PvdA afdelingen fuseerden begin 2018 en dat gaf een mooie aanleiding om Haren – en de lokale PvdA afdeling – beter te leren kennen. Want hoe dichtbij Haren ook is; er zijn altijd zaken waarvan je niet precies weet van de hoed en de rand. Welke kansen en knelpunten liggen er de komende jaren? Welke ‘pareltjes’ van bewonersinitiatieven zijn er die aandacht nodig hebben om tot bloei te kunnen komen?

Met die gedachte ging de PvdA op pad met een brede delegatie, waaronder Roeland van der Schaaf (wethouder van Groningen), raadsleden, Jonge Socialisten, Gert Engelkens (fractievoorzitter van de Provinciale Staten), actieve leden en een afvaardiging van zowel het afdelingsbestuur Groningen als het Gewest. De betrokkenheid bij de fusie van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer is groot. Evenals de interesse om te participeren in sociale en duurzame ontwikkelingen in de omgeving.

Bij welzijnsinstelling Torion informeerde directeur Don ten Brink de delegatie over de stand van zaken op het gebied van welzijnsbeleid, vluchtelingen en vrijwilligers in Haren. Bij Coöperatie Buitenschool in Glimmen gaf duurzaam en creatief ondernemer Volken de Vlas een pitch en rondleiding over het terrein. Dit bewonersinitiatief beoogt een duurzame, culinaire en culturele broedplaats te zijn in de bossen van Appelbergen.

Het dorpshuis in Noordlaren was de eindbestemming het gezelschap. Hier sprak de PvdA met dorpshuisvoorzitter Henk Tiesinga over het belang van dorpshuis ‘de Hoeksteen’.

De PvdA dankt alle organisaties voor de hartelijke ontvangst. Het was een leerzame dag.