16 mei 2019

Europarlementariër Paul Tang in gesprek met Stadjers en Ommelanders

Waarom moet lunchroom Het Opstapje aan de Oude Boteringestraat wel belasting betalen en koffieketen Starbucks niet? Niet uit te leggen, vindt PvdA-Europarlementariër Paul Tang. Dat doet hij dan ook niet. Wel gaat hij vrijdag met Stadjers en Ommelanders in gesprek over zijn strijd tegen Belastingparadijs Nederland. In een pop-up Belastingparadijs in de Broerstraat.

Voor multinationals als Starbucks, IKEA en Nike is Nederland een belastingparadijs. Daarom maakt de PvdA in Groningen een écht belastingparadijs met palmbomen en strandstoelen. Paul Tang: ‘Alle bedrijven moeten hun eerlijke deel moeten betalen. Zeker ook de grote spelers in de markt!’

Palmbomen en strandstoelen

Julian Bushoff, PvdA-fractievoorzitter te Groningen, pleit voor een eerlijk speelveld. ‘Het is toch raar dat je als kleine Groninger ondernemer netjes je belasting moet betalen en de grote multinationals in dezelfde sector niet. We zien het o.a. in de horeca, in de meubelbranche en bij grote techbedrijven. Dat moet echt anders. Iedereen, dus ook de grote bedrijven, moet bijdragen aan alle voorzieningen die we hier hebben en dus gewoon netjes belasting betalen. Daar strijdt Paul Tang voor en wij steunen hem daarin.’

Komende vrijdag is Tang met de PvdA Groningen in de Broerstraat. Stadjers en Ommelanders, lokale ondernemers en personeel, studenten en werkzoekenden: iedereen is uitgenodigd om mee te praten over de maatschappelijke gevolgen van belastingontwijking. En over hoe het anders kan en moet!

Europese verkiezingen
Paul Tang heeft zich de afgelopen vijf jaar sterk gemaakt voor eerlijke belastingen in het Europees Parlement en wil hier de komende vijf jaar mee verder. De Europese Parlementsverkiezingen vinden in Nederland plaats op donderdag 23 mei.

Paul Tang met pop-up Belastingparadijs
Broerstraat (bij Academiegebouw)
Vrijdag 17 mei
13.30 – 15 uur