13 september 2015

HET OVERBRUGGEN VAN DE KLOOF TUSSEN BURGERS EN OVERHEID

Hoe kunnen burgers hun invloed op het beleid en de politieke besluitvorming versterken?

Er is een groeiende afstand tussen de burgers en de overheid, tussen politieke partijen en hun achterban. Wij zien dat aan de teloorgang van voorzieningen in de wijken en dorpen. Wij zien dat aan de opmerkingen van burgers dat zij niet gehoord worden door bestuurders, ambtenaren en volksvertegenwoordigers. Denk ook aan een afnemend aantal leden bij politieke partijen, aan de afname van kiezerstrouw en dalende opkomstcijfers bij verkiezingen. Bij zowel links- als rechtsdenkenden bestaat het gevoel en de mening dat de kloof tussen burgers en overheid te groot is.

Zowel burgers als bestuurders zijn daarom op zoek naar antwoorden voor wat zij ervaren als een groeiende kloof. Heeft het wel nut om naar antwoorden hiervoor te zoeken aangezien aangenomen kan worden dat mensen handelen op grond van beelden die zij van de werkelijkheid hebben en niet op grond van feiten. Er is onderzoek gedaan naar deze kloof en waaruit onder andere blijkt dat buurtvertegenwoordigers wel degelijk besluiten kunnen nemen namens hun buurt of dorp zonder een storende interventie van de overheid.

Kom daarom luisteren en vooral ook meepraten over hoe burgers/buurtorganisaties invloed kunnen uitoefen op de overheid. Over wat er van politici, van ambtenaren en van bestuurders wordt verwacht.

Jan-Lunsing

Paul-Smit

 

 

 

 

 

Jan Lunsing                       Paul Smit

De presentatie wordt verzorgd door Jan Lunsing, schrijver van dissertatie ‘De Kloof”
Gespreksleider is Paul Smit, voorzitter PvdA afdeling Groningen

Discussieer mee, iedereen is welkom!

Wanneer: Vrijdag 25 september 2015
Plaats:      Haddingestraat 10, Groningen
Inloop:      Vanaf 16.00 uur
Start:        16.30 uur – 18.30 uur

Voor meer informatie en/of toelichting:
Sjak Rijploeg – 06 453 443 17
Wim Wijnholts – 06 112 972 99
Martin Winter – 06 851 132 26
E-mail: [email protected]


Klik hier om aankondigingen van themamiddagen per email te ontvangen.