Nieuwsbrief januari 2022

15 januari 2022


 

Nieuwjaarsborrel helaas gecanceld

De nieuwjaarsborrel van 15 januari om 20:00 uur is helaas gecanceld vanwege de overlap met de demonstratie tegen de gaswinning op de Vismarkt waar velen van ons aanwezig zullen zijn. Daarover hieronder meer.


 

Fakkelactie – protest tegen de gaswinning in Groningen

“Groningers voelen zich vernederd en geschoffeerd” Zo vatte PvdA fractievoorzitter Julian Bushoff de reacties van Groningers samen die hij inbracht tijdens het spoeddebat over gaswinning en de SNN-subsidie.

Stoppen met gaswinning moet wettelijk vastgelegd worden. Alles moet uit de kast getrokken worden om de verdubbeling van de gaswinning tegen te houden. Voldoende budget voor de SNN subsidie en een betere (crisis)aanpak voor Groningen. Dat zijn noodzakelijke voorstellen van PvdA fractievoorzitter Julian Bushoff.

Lees zijn volledige inbreng hier.

Een goede reden dan ook om te laten zien dat wij het niet meer accepteren. Daarom zijn wij ook bij het protest georganiseerd door Groninger Bodem Beweging en het Gasberaad. We zien je graag daar! We verzamelen komende zaterdag 15 januari om 19:30 uur vóór Ons Pand aan de Haddingestraat 10. Samen zullen we naar de Vismarkt gaan met een warm drankje.

 Hopelijk zien we je daar!

 


Doe mee met de campagne!

Campagne updates
Wil je op de hoogte blijven van de laatste campagne-updates? Meld je dan via de onderstaande link aan voor onze campagne appgroep en blijf op de hoogte van de laatste activiteiten!

Meld je hier aan

Liefde voor Groningen
In deze reeks van Liefde voor Groningen zijn we in een dorp of wijk van Groningen. We gaan een dag canvassen en flyeren om de aandacht te vragen voor wat er speelt in een wijk of dorp en en mensen stimuleren om met ons in gesprek te gaan. Meld je hieronder alvast aan voor de activiteiten.

Editie Haren – 29 januari 2022  –> Meld je hier aan!
Editie (locatie volgt) – 12 februari 2022  –> Meld je hier aan!
Editie Ten Boer – 26 februari 2022  –> Meld je hier aan!

Valentijnsdag
Valentijnsdag, elke dag laten wij onze liefde voor Groningen zien. Echter, vandaag de dag moeten we die liefde in deze tijden ook laten zien aan elkaar. Daarvoor organiseren wij een actie op 14 februari. Wat die echter is, is nog even geheim. Later meer! Meld je hier alvast aan!

Wat kun verder doen?
Heb jij een goed idee? Laat het horen! Flyeren, canvassen, acties organiseren, koken? Het kan allemaal! Bovendien staat gezelligheid op plek 1. Ons pand is daarom de basis van onze campagne. Dus heb je er zin in om je met ons in te zetten voor een leuke, gezellige en bovendien succesvolle campagne?

Meld je nu aan via ons –>> formulier <<– Klik hier!

Heb jij nu nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Mailen kan naar [email protected] en dan hoor je snel van ons!

De Gementeraadscampagne kost ook geld.

Bij voorbaad dank, elke bijdrage is van harte welkom!


 

Nieuws uit Groningen

Uit liefde voor Groningen 
De geweldige stad die bruist van karakter. De dorpen met rust en de ruimte. Uit liefde voor Groningen pakken we de grote uitdagingen aan op gebied van wonen, klimaat, onderwijs en werk. Op 9 december lanceerden we ons verhaal op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Bekijk onze video hier 

 Nog meer ruimte voor fietsers en voetgangers

Een toekomst voor Groningen met meer ruimte voor groen , fietsers  en voetgangers  en 30 km/h als norm voor auto’s. PvdA raadslid Rik van Niejenhuis vertelt hoe de PvdA met de mobiliteitsvisie gaat zorgen voor een stad en buurten die nog fijner, schoner en veiliger gaan worden.

Bekijk de video hier Ondersteuning leerachterstanden corona

De Gemeente Groningen trekt 4 miljoen uit om kinderen te ondersteunen die leerachterstanden opgelopen hebben door corona. Daarmee wil PvdA wethouder Carine Bloemhoff kinderen extra taal, sport en activiteiten bieden en meer hulp inschakelen voor de brug tussen school en thuis.

Klik op de afbeelding om verder te lezen 

 Hondenspeelplaats Ten Boer

Mooi burgerinitiatief! In Ten Boer willen mensen een leeg grasveld in de wijk omtoveren tot levendige hondenspeelplaats en ontmoetingsplek. De PvdA vroeg daarom op 8 december het gemeentebestuur toestemming en ondersteuning om dit mooie plan te realiseren.

Lees verder 

 Vrijwilligersdag

In het kader van Vrijwilligersdag, niet lullen maar  poetsen! Daarom hebben we samen afval opgeruimd bij het Noorderplantsoen 
Ons hart uit naar alle vrijwilligers die zich inzetten voor hun wijk en dorp. Jullie maken Groningen een stukje mooier 

 Woonstrijd

 Samen maakten wij een vuist tegen de wooncrisis met de WoonStrijd.
 Te veel Groningers kunnen geen betaalbare woning vinden. Dat moet en kan anders!
 Daarom willen we verder gaan met huisjesmelkers aanpakken en zorgen voor meer betaalbare huizen in Groningen.

Bekijk hier onze aftermovie 

 Wijkvernieuwing Selwerd

  In Selwerd worden 146 oude huizen vervangen door 293 nieuwe duurzame woningen, met meer groen en meer sociale huur. Met dat plan wil PvdA wethouder Roeland van der Schaaf samen met bewoners en De Huismeesters zorgen voor een gezonde en veilige wijk, waar iedereen zich thuisvoelt.

Bekijk de impressies hier 

 Begeleiding naar werk en scholing

PvdA wethouder Carine Bloemhoff wil 600 extra mensen per jaar, die langdurig in de bijstand zitten, begeleiden naar werk en scholing. Zo wil de Gemeente Groningen meer mensen die achteropgeraakt zijn een steun in de rug bieden en een eerlijke kans geven op fijn werk.

Bekijk de video 

 ALV – 17 februari

Op donderdag 17 februari om 20:00 uur is de volgende ALV van de PvdA afdeling Groningen. Meer info over de locatie zal later toegestuurd worden. Tot dan!

 Cartoon door Ton Meijer

 


 

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

En volg ons op onze socials