18 november 2021

Nieuwsbrief november 2021Onze kandidaten

De kandidatenlijst voor de #GR2022 is definitief vastgesteld. Met dit geweldige team gaan wij Groningen rood kleuren. Samen gaan wij strijden voor een Groningen met kansen voor iedereen en bouwen we verder aan de plek waar je je thuisvoelt 

Hieronder vind je onze kandidaten en lijstduwers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 

 Wij zoeken jou!

Op 16 maart 2022 gaan we weer naar de stembus om de PvdA in de gemeenteraad weer zo groot mogelijk maken! Daarom hebben wij jouw hulp nodig voor onze campagne. Door bijvoorbeeld nu acties te bedenken en op te zetten, of straks met flyers uit te delen en door bussen te gooien.

Wat kun je doen?
Alles is mogelijk. Heb jij een goed idee? Laat het horen! Flyeren, canvassen, acties organiseren, koken? Het kan allemaal! Bovendien staat gezelligheid op plek 1. Ons pand is daarom de basis van onze campagne. Dus heb je er zin in om je met ons in te zetten voor een leuke, gezellige en bovendien succesvolle campagne?

Meld je nu aan via ons –>> formulier <<– Klik hier!

Heb jij nu nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Mailen kan naar [email protected] en dan hoor je snel van ons!

 


Kom naar het woonprotest

 Samen maken we een vuist tegen de wooncrisis! Te veel Groningers, zeker jongeren, kunnen geen betaalbare woning meer vinden. Dat moet en kan anders!  Wonen is een recht.

De PvdA is bij uitstek dé partij die zich daar hard voor maakt. Wij laten daarom zien dat we in groten getale kunnen demonstreren voor ons recht op een huis

Op 28 november verzamelen we om 13:30 uur bij ons pand aan de Haddingestraat in Groningen. Om 14:00 uur gaan we samen naar de Vismarkt om onze stem te laten horen. Neem voor de zekerheid je mondkapje mee. 

Ook meedoen of gewoon updates ontvangen? Schrijf je dan in via deze link! Meer informatie over het protest? https://woonstrijdgroningen.nl/

Samen met de Jonge Socialisten organiseren wij bovendien een actie om zelf je protestbord te maken. Dat doen we op zaterdag 27 november om 16:00 uur op ons pand. Ook meedoen? Stuur een mailtje naar [email protected].

Klik op de afbeelding om onze video over de woonstrijd te bekijken 

 


 

Doe mee met onze opruimactie

Op zaterdag 27 november steken wij de handen uit de mouwen voor een grote opruimactie in Beijum. Onze fractie is aanwezig, maar we kunnen het niet alleen. Kom daarom ook!

We ontmoeten elkaar om 10:00 uur op de parkeerplaats bij Winkelcentrum West in Beijum. De actie duurt tot ongeveer 12 uur.

Help jij ook mee? Stuur een mailtje naar [email protected]pvdagroningen.nl en hopelijk tot dan!

 


 

Nieuws uit Groningen

Onze inbreng voor het begrotingsdebat 
Woensdag 10 november vond het begrotingsdebat plaats. Onze fractievoorzitter Julian Bushoff is trots op onze plannen die Groningen al socialer en groener gemaakt hebben. Maar we moeten verdergaan om de wooncrisis en ongelijkheid aan te pakken.
Dat doen we met deze voorstellen Betere hulp voor werkende armen

Meer dan de helft van de Groningers die in armoede leven hebben werk. Toch worden gemeentelijke armoederegelingen weinig gebruikt door werkende armen. Daarom komt PvdA raadslid Jan Pieter Loopstra met een voorstel om daar verandering in brengen.
Lees verder 

 Sociale koopwoningen en uitbreiding woonplicht
 Wonen is een recht!

 Fractievoorzitter Julian Bushoff wil honderden sociale koopwoningen bouwen in nieuwe stadswijken zoals de Suikerzijde. Zodat ook de leraar, zorgwerker en politieagent betaalbaar kunnen wonen in Groningen.

Een uitbreiding van de woonplicht van 1 naar 3 tot 5 jaar moet voorkomen dat huizenbeleggers woningen opkopen. Klik op de afbeelding om de video te bekijken 

 Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Iedereen in Groningen moet naar een sportclub kunnen, ongeacht hoeveel geld je hebt. Op initiatief van PvdA raadslid Jan Pieter Loopstra start daarom binnenkort naast het het Jeugdfonds Sport & Cultuur ook een fonds die sport en cultuur betaalbaar maakt voor volwassenen met weinig geld.

Lees verder 

 


 

Opening IKC Oosterparkwijk
De kinderen van de Oosterparkwijk krijgen een prachtig Integraal Kindcentrum, waar ze kunnen leren én spelen onder één dak om hun talenten te ontwikkelen. Daar heeft de PvdA zich lang voor ingezet  Op 14 oktober opende PvdA wethouder Carine Bloemhoff het IKC samen met de kinderen!

 

 


 

De Grote Markt
 Prachtige plaatjes van de nieuwe Grote Markt. Met bomen  een fontein   en veel ruimte om elkaar te ontmoeten . PvdA wethouder Roeland van der Schaaf stelde op 3 november het definitieve inrichtingsplan vast.

Klik hieronder op de afbeelding om de plaatjes te bekijken 

 


 

Ons verkiezingsprogramma
Op de ALV van 14 oktober is ons verkiezingsprogramma officieel vastgesteld. Met ons nieuwe verkiezingsprogramma ‘Voor Groningen’ wil de PvdA de regie terugpakken. Dit doen we met…

 Sociale koopwoningen
 Vijfhonderd basisbanen
 Een publiek duurzaamheidsbedrijf
 Een opkoopverbod
.
.. en veel meer linkse plannen! Met lef en liefde voor de plek waar jij je thuisvoelt 

Meer weten? Klik op de onderstaande afbeelding 

 PvdA leden in gesprek over hun idealen

Voorafgaand aan opening van het politiek seizoen, zijn we in gesprek gegaan met Rozemarijn Gierkink en Theo Sieling over hun idealen en motivaties om zich in te zetten voor de PvdA. Het resultaat is een bijzonder gesprek over hun persoonlijke drijfveren en belangrijke thema’s van deze tijd.

Interview door Hanneke Gibcus, video door Björn Schoonbergen.

Klik op de onderstaande afbeelding om het hele interview te zien 

 Vacature secretaris

Door het vertrek de huidige secretaris Marloes Meurs, zoekt het bestuur een nieuwe secretaris.

De secretaris zorgt onder andere voor de voorbereiding en verslaglegging van de bestuurs- en ledenvergaderingen. Daarnaast kun je als secretaris volop meedoen met alle activiteiten waar het bestuur aan meewerkt zoals het organiseren van de kennisnetwerken en debatten, onze website, de sociale media, de campagne en nog veel meer.

We gaan het jaarplan voor 2022 binnenkort maken en verdelen daarna de taken binnen het bestuur. Heb je interesse neem dan contact op met Haije Wind ([email protected]) of Lise Deijs ([email protected]).

 


 

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

En volg ons op onze socials