4 april 2015

PvdA fractievergadering in Selwerd

Op 16 maart jl. vergaderde de fractie in het pand van het wijkbedrijf Selwerd. De belangstellenden waren allen mensen die actief zijn voor hun wijk en daar vol vuur over wisten te vertellen.

De heer Adema, kwartiermaker van het wijkbedrijf, vertelde over het project wijkbedrijf. “Het is om mensen kansen te bieden op de arbeidsmarkt en ze te laten deelnemen in de maatschappij door kansenrijke ideeen om te zetten in eigen ondernemingen. Dit alles vanuit het pand in Selwerd.” Ook wil de kwartiermaker Adema de mensen helpen zaken op te pakken en die dan zelf als groep verder te laten regelen. Bv. energieverbeterende maatregelen aan huurwoningen. Het project wijkbedrijf loopt soms tegen regels en beleid aan die een belemmering vormen, maar gaat vol goede moed verder. De heer Adema sloot af met de woorden dat het verschil in wijken zich ook uit in het verschil in mondigheid en daarmee in het aantal en soort projecten. De wijk Selwerd heeft een steuntje in de rug nodig. Een compleet terugtredende overheid en corporatie kan niet. Dat merkt hij nu al in de praktijk.

Vanuit de wijkraad werden verschillende punten ingebracht op het gebied van onderhoud (ooit gehoord van adoptie-prullenbakken?), veiligheid, verkeer, participatie en gezondheid van de wijkbewoners. Het zijn deze bevlogen bewoners die de avond tot een succes maakten.

De fractie gaat met een aantal punten aan de slag en zal contact houden met de wijk hierover.