Rik van Niejenhuis voorgedragen als tweede wethouderskandidaat PvdA Groningen

Door Rik van Niejenhuis op 12 april 2022

De PvdA Groningen draagt PvdA raadslid Rik van Niejenhuis voor als tweede wethouderskandidaat voor komende raadsperiode. Hij volgt hiermee huidig wethouder Wonen Roeland van der Schaaf op en zal samen met lijsttrekker Carine Bloemhoff plaatsnemen in het gemeentebestuur wanneer de PvdA wederom twee wethouders levert.

Van Niejenhuis is naast zijn raadswerk voor de PvdA momenteel directeur bij Groninger Dorpen en vervult tevens de rol van plaatsvervangend voorzitter in de Groninger gemeenteraad. Hij reageert verheugd en vol trots op de voordracht: “Ik voel me vereerd. Het nieuws moet nog wel even bezinken. Ik had een maand geleden niet durven dromen dat ik als tweede wethouderskandidaat voorgedragen zou worden, om mogelijk naast Carine plaats te nemen in een nieuw gemeentebestuur”.

Rik van Niejenhuis neemt het stokje van wethouderskandidaat over van Roeland van der Schaaf. Afgelopen maand werd bekend dat de PvdA wethouder Wonen zich na 10 jaar wethouderschap niet nog een periode kandidaat stelt als wethouder in de gemeente Groningen. Hij is voorgedragen als dijkgraaf van het waterschap Noorderzijlvest.

Carine Bloemhoff ziet in Van Niejenhuis een sterke opvolger: “Rik heeft als raadslid en plaatsvervangend voorzitter van de raad laten zien dat hij over de kwaliteiten beschikt die belangrijk zijn voor een wethouder. Hij is een verbindende persoonlijkheid met veel ervaring bij gemeenten. Hij communiceert helder en heeft veel kennis van het sociale domein maar vooral ook van Wonen en Stadsontwikkeling. Vanuit zijn werk bij Groninger Dorpen neemt hij ook belangrijke kennis en ervaring mee voor een nieuw college. Ik kijk er naar uit om samen met Rik verder te werken aan een sociaal Groningen met kansen voor iedereen.”

Voor de zomer zal er waarschijnlijk een nieuw college plaatsnemen in de raad, waarbij het voor de hand ligt dat de PvdA twee wethouders zal leveren.

Rik van Niejenhuis

Rik van Niejenhuis

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart ‘22 ben ik weer kandidaat voor de Partij van de Arbeid Groningen🌹. Ik ben zeer vereerd met de derde plek op de lijst. Ik ben raadslid voor de PvdA Groningen sinds 2019 omdat ik op zoek ben naar een betere en eerlijker wereld. Omdat ik geloof dat ik -en wij

Meer over Rik van Niejenhuis