Start werving tweede wethouderskandidaat

25 maart 2022

Op 14, 15 en 15 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen geweest waarbij een nieuwe gemeenteraad voor Groningen is gekozen. Huidig wethouder Carine Bloemhoff is door de fractie voorgedragen als eerste wethouderskandidaat voor de PvdA. Met het aangekondigde vertrek van wethouder Roeland van der Schaaf komt de positie van tweede wethouderskandidaat vacant.

De werving voor deze kandidaat is nu begonnen. Omdat er nog onderhandelingen plaatsvinden, kunnen geen uitspraken worden gedaan over de inhoud van de portefeuille. Dit kan een fysieke/sociale en grote/kleinere portefeuille zijn. Wij vragen kandidaten zich hiervan bewust te zijn.

We zoeken naar kandidaten die voldoen aan het al eerder door de afdeling vastgestelde wethouders profiel, klik hier voor het profiel.

Herken jij jezelf in de hierboven beschreven profielschets? Zie jij in jezelf de sociaaldemocraat van de 21ste eeuw die de rol van wethouder zo volledig mogelijk kan vervullen? Stuur dan voor 1 april 2022 een motivatiebrief met je cv naar de kandidaatstellingscommissie via e-mailadres [email protected]. De commissie neemt deze kandidaatstelling in alle vertrouwelijkheid in ontvangst en zal enkel in overleg de kandidatuur voor het wethouderschap publiceren.