18 mei 2018

Themabijeenkomst: duurzaam en betaalbaar wonen

Al 6 jaar lang verdwijnen in Nederland iedere dag 119 huurhuizen die bedoeld waren voor de laagste inkomens. Dat moet stoppen!

De gezamenlijke woningcorporaties in Groningen hebben de gemeente beloofd dat ze in 2018 starten met de bouw van duizend sociale huurwoningen. Om te voorkomen dat er alsnog een kink in de kabel komt, krijgen de corporaties hulp van de gemeente. Wethouder R. Van der Schaaf zegt: “We willen betaalbaar ontwerpen op een manier waar we trots op kunnen zijn. Ook sociale huurwoningen moeten duurzaam en mooi zijn. Ze moeten de tand des tijds kunnen doorstaan. We hebben afgesproken beter te zorgen voor ‘de ongedeelde stad’ en niet alleen huurhuizen verkopen in populaire wijken: daar horen ook sociale woningen te staan.”

Als het aan de PvdA ligt zal het de komende jaren in Groningen, Ten Boer en Haren vooral bouwen, bouwen en bouwen zijn zodat iedereen zeker kan zijn van een passende, duurzame, veilige en betaalbare woning. Gemengde wijken en dorpen waar inwoners elkaar in al hun diversiteit kunnen ontmoeten. De komende jaren moet de stem van de huurders ook beter doorklinken. De gemeente moet het voortouw nemen bij het weer inrichten van een Huurderssteunpunt. Er moet absolute duidelijkheid zijn over schadeherstel en over de verstevigingsoperaties die nodig zijn door de aardbevingen.

                   Henk Nijboer                           Pieter Bregman          Maarten van der Laan

Henk Nijboer, 2e Kamerlid voor de PvdA, woordvoerder Volkshuisvesting, doet de aftrap. Pieter Bregman, directeur woningcorporatie Nijestee geeft een reactie. Maarten van der Laan reageert namens de PvdA Gemeenteraadsfractie.

 

De bijeenkomst staat onder leiding van:

 

 

 

Rik van Niejenhuis
Voorzitter commissie verkiezingsprogramma PvdA Groningen

 

De PvdA wil graag ook uw mening horen. Iedereen is welkom!

Wanneer: Vrijdag 25 mei 2018
Plaats:     Haddingestraat 10, Groningen
Inloop:     Vanaf 16.15 uur
Start:       16.45 – 18.30 uur

Voor meer informatie
Sjak Rijploeg – 06 453 443 17
Martin Winter – 06 851 132 26
pandgroep@pvdagroningen.nl


Klik hier om aankondigingen van themabijeenkomsten per email te ontvangen.