17 maart 2015

Zernike Campus meer dan een onderwijspark

Jongerenhuisvesting in gezinswoningen zorgt voor druk op de wijken. De PvdA is voor goed wonen voor iedereen. Daarom zoekt de PvdA naar originele oplossingen om de druk op de wijken te verlichten. Het bouwen van jongerenhuisvesting op de Zernike Campus vormt volgens ons een stap in goede richting.

Er is meer dan genoeg vraag naar woonruimte op de campus. Vooral internationale studenten zien het Zernike terrein als The place to be. Ze wonen nu vaak in omliggende wijken zoals Vinkhuizen en Selwerd. Veel liever zouden deze studenten op de campus wonen. De wijkbewoners zien bovendien hun wijk niet graag in een studentencampus veranderen. De bouw van jongerenhuisvesting biedt daarom een uitkomst voor zowel student als stadjer.

De bouw van jongerenhuisvesting vormt de spil van onze ideeën om van de Zernike Campus een bruisend gebied te maken. Hierbij hoort onder meer de komst van horecafaciliteiten. Het Zernike gebied mist momenteel gezellige cafés en barretjes om na college of sporten nog even een drankje te drinken. Nieuwe gelegenheden zijn bovendien ook leuk voor de bewoners van de omliggende gebieden.

Tot slot zijn wij van mening dat er een betere toegang tot de Campus mogelijk is. Bij toegang via de Zonnelaan worden we nu nog verwelkomd door een kaal viaduct. Wij gaan graag met lokale kunstenaars aan de slag om ervoor te zorgen dat het Zernike voorzien zal worden van een mooie entree. Met de komst van jongerenhuisvesting en horeca wordt Zernike meer dan alleen een onderwijspark. Het Zernike wordt zo een gebied waar kunt wonen, studeren en uitgaan. Een plek waar iedere student zich meteen thuis voelt.

Maarten van der Laan