Zeker zijn van goed werk

Zeker zijn van goed werk voor iedereen. Met zekerheid en een fatsoenlijk salaris, zodat je vooruit kan komen in het leven. Daar staat de PvdA voor. De economie draait gelukkig weer beter en steeds meer Groningers vinden een baan. Maar er zijn ook nog veel mensen die hulp nodig hebben. Voor hen komen wij op. Wij willen meer mensen aan het werk helpen, bijvoorbeeld met een basisbaan. Dat is goed en nuttig werk als klassenassistent op school of conciërge in de buurt. Goed voor mensen en goed voor Groningen.

Goed werk betekent ook zeker zijn van een baan en je geen zorgen hoeven te maken over een flexibel, onzeker contract. Daarom willen wij dat de gemeente het goede voorbeeld geeft en gemeentelijke schoonmakers en beveiligers gewoon in vaste dienst neemt. Zo krijgen mensen meer zekerheid en vaste grond onder de voeten. Dat is wel zo fijn als je een gezin hebt en een huis wil kopen.

We vinden het ook belangrijk om de lokale economie en nieuwe werkgelegenheid te stimuleren. Het energiezuiniger maken van woningen biedt bijvoorbeeld veel kansen voor mensen met een technische vakopleiding. Daar wil de PvdA in investeren. Ook willen we studenten helpen die een bedrijfje willen starten. Zo bieden we talentvolle jongeren meer kansen in onze regio.

En natuurlijk gaan we discriminatie op de arbeidsmarkt tegen. Want in onze stad mag het nooit uitmaken wat je achternaam, huidskleur of seksuele geaardheid is.

Zeker zijn van goed werk en een fatsoenlijk salaris. Daar gaat het om!