Zeker zijn van zorg dichtbij

Zeker zijn dat we naar elkaar omzien. Dat betekent dat Groningen een sociale, zorgzame stad blijft waar we oog hebben voor elkaar. Waar iedereen de zorg en aandacht krijgt die je nodig hebt. Waar we mantelzorgers en vrijwilligers koesteren omdat ze zulk belangrijk werk doen. En waar we investeren in ontmoetingsplekken in de buurt, zodat mensen die eenzaam of minder mobiel zijn samen kunnen komen. Denk aan het Odensehuis voor mensen met dementie en hun naasten. Of het Floreshuis waar allerlei activiteiten worden georganiseerd voor mensen in de buurt.

Een gezonde stad is ook een sportieve stad met schone lucht voor alle inwoners. Daarom wil de PvdA investeren in sportvoorzieningen, zodat iedereen kan bewegen en sporten. Speciale aandacht hebben we daarbij voor kinderen in arme gezinnen. Dankzij het kindpakket kunnen zij ook naar de sportclub of zwemles. Dat vinden wij heel belangrijk, want alle kinderen verdienen een gezonde start van het leven.

Ook willen we investeren in goede fietspaden, zodat meer mensen de auto laten staan. Fietsen hoort immers bij Groningen! Het is bovendien gezond en beter voor het milieu. Sowieso willen we veel minder vervuilende voertuigen in de gemeente, want alle Groningers verdienen schone lucht.

Zeker zijn van goede zorg en een gezonde stad. Daar gaat het om!