Els van der Weele stopt met politiek

30 augustus 2023

Els van der Weele, huidig fractievoorzitter van de PvdA in de Groningse gemeenteraad stopt komende maand als gemeenteraadslid. Reden voor haar vertrek is dat ze meer tijd voor haar gezin wil. “Ik heb ongelofelijk genoten van datgene wat ik namens de kiezers mocht doen de afgelopen tijd. Ook zal ik me buiten de politiek blijven inzetten voor de thema’s waar ik ook als raadslid en fractievoorzitter voor heb gevochten”

Raadslid sinds 2019
Els van der Weele is sinds januari 2019 raadslid in de gemeente Groningen. Van der Weele was onder andere woordvoerder jeugd, zorg en welzijn, financiën en diversiteit. Eind 2022 volgde zij Julian Bushoff op als fractievoorzitter na diens vertrek naar de Tweede Kamer.

PvdA-lijsttrekker en wethouder Carine Bloemhoff betreurt het vertrek van Els van der Weele: “Els is iemand met veel ervaring en een groot sociaal hart, zowel in de politieke arena als daarbuiten. Zij maakte zich sterk voor een betere aanpak van kindermishandeling, huiselijk geweld en een betere positie van vrouwen. Ook werd op haar initiatief deze zomer in Groningen het einde van de oorlog in Nederlands-Indië herdacht op 15 augustus. Bovenal is Els gewoon een heel fijn mens, dus we gaan haar zeker missen!“

Opvolger
Met het vertrek van Van der Weele zal de Groningse PvdA het nieuwe politiek jaar dus starten met een nieuwe fractievoorzitter. Van der Weele heeft daar alle vertrouwen in: “Er zitten genoeg goede mensen in de fractie om het fractievoorzitterschap over te nemen”. Volgende week kiest de fractie een opvolger voor Van der Weele.

met Rode groet,

PvdA Gemeenteraadsfractie Groningen