5 september 2023

Joren van Veen nieuwe fractievoorzitter PvdA Groningen

Vorige week informeerden we jullie dat Els helaas afscheid gaat nemen van de Groningse politiek. Gisteravond heeft de gemeenteraadsfractie een nieuwe fractievoorzitter gekozen. Ik (Joren van Veen) mag het stokje van haar overnemen. Enorm eervol, een beetje spannend ook, maar ik heb er vooral heel veel zin in.

De afgelopen tijd heb ik me in de gemeenteraad vooral bezig gehouden met de eerlijke energietransitie. Hier heb ik me ingezet voor een Groningse aanpak, waarbij we duurzame energie in eigen beheer opwekken en de Groningers die het hardst getroffen worden door hoge energieprijzen helpen om te verduurzamen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om als fractievoorzitter samen met de rest van de PvdA-fractie ons in te blijven zetten voor een eerlijker Groningen. Van betaalbare woningen tot goede jeugdzorg en van het voorkomen van armoede tot goed onderwijs voor ieder kind.

In onderstaand filmpje (die de bezoekers van de laatste ALV al gezien hebben) stel ik me nog kort voor:

Ten slotte wil ik hierbij Els enorm bedanken voor haar inzet voor de Groningse politiek. Niet alleen heeft ze in de gemeenteraad enorm veel voor elkaar gekregen, maar ze is ook gewoon een heel fijn mens. We gaan haar dan ook echt missen in de fractie.

Hopelijk zie ik jullie allemaal komende vrijdag op de opening van het politieke seizoen in de Puddingfabriek. En weet dat jullie me altijd kunnen bereiken met een mailtje naar [email protected] of een belletje/appje naar: 06 29 63 90 34.

Met rode groet,

Joren