22 september 2014

Politiek Cafe PvdA

Minister Bussemaker wil het MBO ingrijpend hervormen.

De WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) heeft een rapport uitgebracht getiteld “Naar een lerende economie”. De beste voorspelling is immers dat zaken anders zullen lopen dan wij nu denken. De WRR pleit voor het versterken van het verdienvermogen van Nederland. Dit is een optelsom van het vermogen om toekomstige kansen te benutten en toekomstige bedreigingen het hoofd te bieden. Voor een echt innoverende economie zijn inspirerende maatschappelijke doelen nodig.

De stelling van de Pandgroep PvdA is dat een lerende economie vereist dat iedereen meedoet, niet alleen de hoog opgeleiden en hoog betaalden. Daarom moet er meer aandacht komen voor (bij)scholing van vakmensen van alle niveaus, vooral ook voor mensen met MBO opleidingen.

Kom hierover debatteren met Dr. M (Jet) Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Minister zal haar visie geven wat de lerende economie betekent voor het onderwijsveld, voor de wetenschap en voor de studenten. Een eerste reactie wordt gegeven door het VNO/NCW en de Algemene Onderwijsbond (AOB).

De Pandgroep PvdA Groningen nodigt iedereen uit om aan dit debat deel te nemen. Zie hier voor de samenvattingvan het WRR rapport “Naar een lerende economie”.

Wanneer: Maandag 6 oktober 2014
Plaats: Grunneger sproak, Der Aa-Theater, Akerkstraat 11 te Groningen.
Start: 19.30 uur

Iedereen is welkom.

Organisatie: Pandgroep PvdA ([email protected])
Tel: 050-3127815