PvdA lanceert nieuwe slogan voor verkiezingen: ‘Uit liefde voor Groningen’

9 december 2021

Deze donderdag lanceerde PvdA lijstrekker Carine Bloemhoff het nieuwe verhaal van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Na het vaststellen van de definitieve kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma werd donderdagavond het verhaal, waarmee de PvdA de verkiezingen ingaat, officieel gepresenteerd aan haar leden. Met de slogan ‘Uit liefde voor Groningen’ laten de sociaaldemocraten hun drijfveer en visie zien om de grote uitdagingen voor Groningen aan te pakken op gebied van wonen, klimaat, onderwijs en werk.

Bloemhoff, wethouder Werk en Onderwijs, lanceerde afgelopen woensdag het herstelprogramma onderwijs, waarmee 4 miljoen uitgetrokken wordt voor kinderen die een leerachterstand opgelopen hebben door corona. “Het Herstelprogramma onderwijs is een breed pakket, waarmee juist kinderen bereikt worden die dat het hardste nodig hebben.  Dat zijn plannen waar ik met hart en ziel achtersta. Een voorbeeld van wat ‘Uit liefde voor Groningen’ voor mij betekent”. Als wethouder lanceerde Bloemhoff ook het succesvolle project van de basisbaan, waarmee de PvdA nu nieuwe stappen wil zetten: “Mensen willen graag aan het werk en zich inzetten voor hun wijk, sportclub of voor anderen. Met de basisbaan doen zij weer mee. Daar doen we het voor. Met liefde bieden wij de komende jaren nog veel meer mensen een basisbaan. .”

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen
Groningen is een gemeente waar veel mensen bovendien trots op zijn. FC Groningen, Eurosonic, het Forum, de Vismarkt, maar ook het sociale karakter van de gemeente waarin mensen naar elkaar omzien. Dat maakt Groningen een stad waarin mensen zich al snel thuisvoelen. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend legt fractievoorzitter Julian Bushoff, nummer twee op de lijst, uit: “Denk aan Groningers die geen huis of werk kunnen vinden, of onzeker zijn over de toekomst voor hun kinderen en de planeet. Voor die mensen moeten we op blijven komen. Daarom pakken we huisjesmelkers verder aan, zetten we in op sociale koopwoningen, betaalbare huur en een publiek duurzaamheidsbedrijf. Dat zijn grote plannen, maar die pakken we graag aan, uit liefde voor onze mooie gemeente.”

Visie voor de verkiezingen
Deze donderdagavond presenteerde Bloemhoff het nieuwe verhaal aan de Groningse PvdA leden. De nieuwe boodschap werd goed ontvangen. “We zijn blij dat onze leden ook het vertrouwen hebben in onze visie voor komende jaren”, zegt wethouder Roeland van der Schaaf, die lijstduwer zal zijn voor komende raadsverkiezingen. “Met een hoopvolle en positieve boodschap gaan wij samen met onze leden vol vertrouwen de verkiezingen in. Om Groningen nog mooier en socialer te maken. En dat doen we uit liefde voor Groningen.”