30 januari 2015

Veranderingen in het Sociaal Domein

Met Geertjan Koers en Agnes Wolbers.

Met ingang van 1 januari is de Gemeente verantwoordelijk voor veel nieuwe taken op het gebied van zorg- en welzijn. Deze vloeien voort uit belangrijke wetswijzigingen zoals de Jeugdwet, de Participatietop en de Wet op het Passend Onderwijs. De Gemeente is aan zet!

GeertJan-KoersDe Gemeente Groningen is samen met zorg- en welzijnsinstellingen druk aan het werk met de uitrol van een nieuw hulpverleningsnetwerk in alle Groninger wijken.

Hoe gaat dat functioneren? En waar kun je straks met je hulpvragen terecht ? En is de hulp die je nu krijgt stràks ook nog vanzelfsprekend?

Op Vrijdag 6 februari verzorgt Geertjan Koers een presentatie over de veranderingen in het Sociale Domein. Geertjan werkt als programmamanager voor de Gemeente Groningen en is betrokken bij de invulling van het nieuwe zorg en hulpverleningsstelsel van de Gemeente en opzet van de Sociale Teams.Agnes

Agnes Wolbers is Tweede Kamerlid voor de PvdA. Agnes is lid van de Kamercommissie Zorg, Welzijn en Sport. Landelijk worden de gevolgen van de stelselwijzigingen nauwkeurig gevolgd via de Website Zorg in de Buurt. Agnes Wolbers zal vertellen over wat voor de PvdA belangrijke aandachtspunten zijn.

Het belooft vrijdagmiddag een interessante middag te worden!

Wanneer:  Vrijdag 6 februari 2015
Plaats:      Haddingestraat 10 in Groningen
Inloop:      Vanaf 16.00 uur
Start:        16.30 uur