Zorg voor sneller herstel van stoepen en voorkom een tweedeling door parkeerbeleid

Door Jan Pieter Loopstra op 22 september 2021

Er moet meer aandacht komen voor het herstel van stoepen en het voorkomen van een tweedeling die dreigt te ontstaan door parkeerbeleid in Groningen. Dat is vandaag de oproep van PvdA raadslid Jan Pieter Loopstra voor het gemeentebestuur als reactie op de voorlopige leidraad Openbare Ruimte.

Onveilige situaties
De PvdA maakt zich al tijden zorgen om de onveilige situaties die ontstaan door slecht onderhouden stoepen in Groningen. Begin dit jaar werd daarom en motie van PvdA raadslid Jan Pieter Loopstra unaniem aangenomen in de raad. De PvdA verzocht het gemeentebestuur om in de Leidraad Openbare Ruimte met een aanpak en planning te komen om trottoirs en voetpaden te herstellen.

Stoepen aanpakken
De voorlopige leidraad Openbare Ruimte biedt een sterke basis voor een gezonde en veilige stad ziet Loopstra. Toch ziet hij niets terugkomen over het herstel van stoepen. “Dat moet veranderen. Met losliggende tegels, paaltjes en fietsen die in de weg staan, zorgen stoepen vaker voor onveilige situaties voor ouderen en mensen met een beperking. Het is daarom dringend tijd dat deze stoepen aangepakt worden”.

Tweedeling voorkomen
Daarnaast is de PvdA kritisch op het voorgestelde strengere parkeerbeleid en de gevolgen die dit meebrengt voor mensen met smallere beurs. Loopstra benadrukt: “Het is erg goed dat we inzetten op vergroening, bomen en speelplekken, maar parkeren in de straat moet ook toegankelijk blijven voor mensen met een sociale huurwoning zonder mooie oprit of garage voor de deur. We moeten een tweedeling zien te voorkomen. De auto is namelijk van iedereen, niet alleen van de elite.” Daarom wil PvdA raadslid Jan Pieter Loopstra dat het gemeentebestuur opzoek gaat naar de juiste balans.

Jan Pieter Loopstra

Jan Pieter Loopstra

Wijk- en dorpscontact: – Beijum – Lewenborg – Vinkhuizen – Gravenburg – De Held – Hoogkerk – Stadspark (De Kring/Bangeweer) – Peizerweg – Woonwagenkamp (Peizerweg)

Meer over Jan Pieter Loopstra