Bellen is een belangrijk onderdeel van een campagne met vrijwilligers. Het is logisch dat je vragen hierover hebt. Lees hieronder wat je moet weten over onze belcampagne. 

Een campagne draait op vrijwilligers. Hoe meer vrijwilligers we hebben, hoe meer kiezers wij kunnen spreken zodat ze op ons gaan stemmen. Zo komen we dichter bij de eerlijke en groenere maatschappij die wij willen. Bellen is de beste en meest effectieve manier om vrijwilligers te werven. Daardoor bereiken we snel veel leden en andere mensen die ons misschien willen helpen. Daarom organiseren we iedere dinsdag en donderdag tijdens de campagne vanaf 19:00 een belavond. We hebben zoveel mogelijk mensen nodig, dus ook jou.

Op een belavond gaan we met z’n allen bellen, waardoor het gezellig en leuk om te doen is. De eerste keer kan het even spannend zijn, maar als je het een keertje hebt gedaan is het hartstikke leuk. Met een drankje, wat hapjes en veel mensen die hetzelfde belangrijk vinden is het altijd een fijne avond.

We willen zoveel mogelijk mensen bellen om vrijwilligers te werven, en dat kunnen we niet zonder jou. Doe mee en meld je aan voor het bellen via de knop hieronder

Heb jij nog vragen, kijk hieronder in de veelgestelde vragen

Doe mee: bellen

We bellen zoveel mogelijk mensen om mee te doen als vrijwilliger. Dat kunnen wij niet zonder jou! Doe mee.

Naam(Vereist)
Ik kan meenemen(Vereist)
Ik ben lid van(Vereist)
Whatsapp groep
Privacy(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb jij nog vragen? Kijk hieronder voor de veelgestelde vragen

Waarom bellen we?

We bellen omdat het een belangrijke, leuke en effectieve manier van vrijwilligers werven is. Direct bel contact is een manier van werven die veel werk kost, maar erg goed werkt. Dat komt doordat er één op één contact is tussen een campagnevoerder en iemand die dat misschien wil worden.

Hoe werkt dat bellen?

We hebben van tevoren al een script gemaakt wat we jou als handvat geven om het gesprek te voeren. Je krijgt een paar telefoonnummers van mensen die lid zijn of die hebben aangegeven dat wij ze mogen benaderen. Je belt ze op, en voert gewoon een gesprek aan de hand van het belscript. Aan het eind voer je de resultaten in, en geef je de persoon naast je een high-five omdat je wéér een vrijwilliger hebt geworven.

Heeft het zin?

Ja, mogelijke vrijwilligers bellen is bewezen de meest efficiënte manier om meer mensen te organiseren voor de campagne. Het werkt beter dan een massa-mail, of een persoonlijk bericht. Daarom hebben wij iedereen nodig om te helpen bellen. We kunnen dat niet zonder jou.

Is het niet eng?

Nee. De meeste mensen vinden het de eerste keer spannend, want je weet niet wie je aan de lijn krijgt. Om je te helpen zorgen we dat we je goed voorbereiden, en je kunt de eerste keer even meekijken met iemand die een gesprek voert. Uit ervaring van heel veel belavonden weten we dat als je die drempel over bent, je bijna alleen maar leuke gesprekken hebt. De mensen die we bellen dragen ons namelijk al een warm hart toe, en zijn blij dat we ze bellen.

Ik wil niet met mijn eigen nummer bellen, kan dat?

Ja, we zorgen dat er voor jou manieren zijn om toch mee te doen, zonder je eigen nummer te gebruiken. Bijvoorbeeld met een alternatieve simkaart die je in je telefoon kunt doen. Geef dat wel even aan van tevoren.

Moet ik iets meenemen?

Ja, je eigen telefoon en als je die hebt een koptelefoon of oortjes zodat we zo min mogelijk van elkaar horen (hoe gezellig dat ook is). En het handigst is om een apparaat te hebben waarop je de resultaten van jouw belletjes kan invoeren. Bijvoorbeeld een laptop. Als je zoiets niet hebt, geef het even aan, dan regelen wij een andere optie.

Ik kan niet altijd meedoen, is dat erg?

Nee. Iedere keer dat je kan is mooi meegenomen, en iedere persoon die je belt is weer iemand die misschien vrijwilliger wil worden. We hebben je er juist graag bij.